КРАНИО САКРАЛНА ТЕРАПИЯ

Цена: 60 минути, 120 лева

Краниосакралната терапия ( cranium – череп, sakrum – кръстна кост, опашка) е мек и същевременно дълбок метод на съвременната мануална терапия, при която терапевтът масажира много леко главата, опашната кост и гръбначния стълб, за да се даде импулс за естествено обновяване на организма. Гръбнакът, костите на черепа, сакрума, цереброспиналната течност и гръбначно мозъчните мембрани са част от краниосакралната система в тялото и са в тясно взаимодействие помежду си. Ако има нарушение в една част от тази система, то започват нарушения и в цялото тяло.

Свикнали сме да измерваме сърдечна честота, честота на дишането, но в нашето тяло съществува и краниосакрален ритъм.

Какво всъщност е краниосакрален ритъм?

В гръбначният стълб и черепа циркулира цереброспинална течност (ликвор), която почиства, подхранва и предпазва от механични повреди. Това движение на цереброспиналната течност се определя като краниосакрален ритъм на човешкото тяло. Краниосакралният ритъм се предава през фасциалните мембрани към всяка система – костна, мускулна и вътрешни органи. В резултат неправилно положение на тялото, постоянен стрес, неправилно хранене и вредни навици възникват болезнени състояния.

Целта на краниосакралната терапия е да възстанови естествения краниосакрален ритъм. Да освободи тялото от ограниченията на физическата неподвижност, да подобри кръвообращението на цереброспиналната течност, да нормализира налягането и работата на централната нервна система. И в резултат на това да се събудят процесите на самолечение и самокорекция в тялото.

Нашите услуги