МИКРОБЛЕЙДИНГ

Микроблейдинг София

Ако имате редки вежди, частична липса на косъмчета в тях или не ви харесва формата, която имат, Микроблейдинг е точната процедура за Вас.

Паулина Козовска

Телефон: 0895 738 857

Микроблейдинг Цена:

Микроблейдинг – 200 лв. с включен ретуш.

Ретушът е добре да бъде направен в рамките на две-три седмици след първата процедура.

Микроблейдинг Поддръжка:

Ретуш след 6 месеца – 50 лв.
Ретуш след 1 година – 100 лв.
Ретуш след 1 г. и 6 м. – 150 лв.
Ретуш след 2 години – 200 лв.

Какво е Микроблейдинг?

Микроблейдингът е вид козметична татуировка на вежди, при нея оцветяващите пигменти проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса. Те са съставени главно от оцветители с минерален произход, които са претъпели предварителни тестове за алергия и токсичност.

Тази процедура позволява да се подсили цвета на веждите. Неправилните, прекъснати или липсващи вежди могат да се възстановят според желаната от вас форма.

От какво зависи изборът на форма на веждите?

Най-вече от морфологията на лицето. От разстоянието между очите, големината на челото, основата на носа. Правилното измерване и съобразяване с индивидуалната форма на лицето е много важно.

Важно е да се постигне правилния баланс между мечтаните вежди на клиента и перфектната форма за съответния тип структура на лицето.

Колко време отнема процедурата?

След като клиентът е предразположен, и е определена и съгласувана формата на веждите, специалистът започва процедурата, която се извършва със стерилни, еднократни инструменти. Процесът е много подробен и може да отнеме до час и половина. Важно е да се отдели време, защото резултатът ще е дълготраен и трябва да се направи добре.

Болезнена ли е процедурата?

Определено Микроблейдингът не е най-приятната процедура. Това дали ще ви боли зависи и от прага ви на чувствителност. При всеки човек е индивидуално, но няма човек който да не е издържал :). Може да почувствате остър вид усещане в областта на челото, но процесът обикновено е само минимално болезнен и много поносим.

Добре е първоначално да се нарисуват косъмчета върху суха кожа, след което може да се намаже с крем с лидокаин, който да облекчи дискомфорта.

„Не искам да са ми много тъмни веждите.“

В деня на процедурата е важно да седнете с терапевта и да изкажете всякакви въпроси или притеснения. Тогава обясняваме  процедурата и опциите подробно, включително стила и цвета, и се дават препоръки.

При избора на цвят се съобразяваме с цвета на естествените вежди и на косата. По време на заздравителния период  веднага след процедурата, цвета ще е много по-интензивен и ярък. Нека това да не ви притеснява. Едва след като заздравее напълно мястото, ще може да видите реалния цвят.

Какво представлява заздравителният период?

Това е времето след процедурата, през което ще трябва да мажете веждите с крем (най-добре това да бъде Bepanthen). Заздравителният период е около 10 дни след процедурата. Трябва да внимавате през това време да не се излагате на пряка слънчева светлина (плаж, солариум), да не почесвате веждите, и да не ги оставяте сухи. Мястото се маже два-три пъти на ден. В деня след процедурата не трябва да ги мокрите.

Кога се прави ретуш?

Ретуш след първата процедура се прави в рамките на един месец, но не по-рано от две седмици. Той е включен в цената. След това Микроблейдингът е нормално да издържи около година. Тук обаче отново е индивидуално и зависи от типа кожа. При някои дами е възможно да се наложи ретуш след 6 месеца.

Има ли противопоказания?

Тази процедура не се препоръчва при хора, страдащи от диабет, хормонални или кожни проблеми като себореен дерматит, кератоза, не е препоръчителна при бременност или при кърмещи дами.

Абсолютно противопоказна е за тези, които ежедневно приемат медикаменти разреждащи кръвта, както и при хора, склонни да образуват келоидни белези. В случай на алергични реакции към козметични продукти, бои за коси или други, е желателно да се направи тест за алергия към пигментите, с които се извършва процедурата.

Нашите услуги